--20-- DEFINITIE SI VALORI - Evaluari Imobiliare Mures
Evaluari Imobiliare Mures


Definitie si valori
  miercuri, 02 Feb 2011        Evaluari Imobiliare



Evaluarea imobiliara este procesul de estimare a unui tip de valoare, al unui tip de proprietate la o anumita data. Procesul de evaluare este concretizat prin raportul de evaluare. Evaluarea nu este un calcul exact al unei valori; ea reprezinta o estimare. Procesul de evaluare impune aplicarea rationamentului profesional si obiectiv al expertului evaluator.

   Valoarea de piata este suma estimata pentru care o proprietate va fi schimbata, la data evaluarii, intre un cumparator decis si un vanzator hotarat, intr-o tranzactie cu pret determinat obiectiv, dupa o activitate de marketing corespunzatoare, in care partile implicate au actionat in cunostinta de cauza, prudent si fara constrangere.

    Valoarea de investitie este urmarita de catre persoana interesata in obtinerea de profituri si este definita astfel:Valoarea unei proprietati pentru un anumit investitor sau clasa de investitori, pentru obiective de investitii au pentru obiective de exploatare identificate. Acest concept subiectiv relationeaza o anumita proprietate de un anumit investitor, grup de investitori sau entitate, care au obiective ºi/sau criterii de investitii identificabile;

    Valoarea justa este valoarea folosita in cadrul activitatii de contabilitate si reprezinta suma pentru care un activ ar putea fi schimbat de bunavoie intre doua parti interesate, aflate in cunostinta de cauza, in cadrul unei tranzactii desfasurate in conditii obiective, cu pretul determinat obiectiv. In optica Standardelor Internationale de Raportare Financiara (IFRS/IAS), valoarea justa este privita ca fiind sinonima cu valoarea de piata. In optica IVS 2, valoarea justa este un concept mai larg decât valoarea de piata. Ordinul Ministerului Economiei si Finantelor nr. 3471/2008 pentru aprobarea Normelor metodologice privind reevaluarea si amortizarea activelor fixe corporale aflate in patrimoniul institutiilor publice, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 835 din 11.12.2008 si Art.253 din Codul Fiscal stabilesc metodologia de calcul privind reevaluarea si amortizarea activelor fixe precum si modul de stabilire al impozitului datorat.


Evaluari Imobiliare




CONTACT

          arata mobil
    arata email

Formular contact   Abonare


INFORMATII


CATEGORII OFERTE
IMOBILIARE




               
     
X