--20-- CALCULUL IMPOZITULUI PE CLADIRI PERSOANE FIZICE - Evaluari Imobiliare Mures
Evaluari Imobiliare Mures


Calculul impozitului pe cladiri - persoane fizice
  marti, 01 Feb 2011        Noutati



Daca o persoana fizica are in proprietate doua sau mai multe cladiri utilizate ca locuinta, care nu sunt inchiriate unei alte persoane, impozitul pe cladiri se majoreaza dupa cum urmeaza: 
a) cu 15% pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu; 
b) cu 50% pentru cea de-a doua cladire in afara celei de la adresa de domiciliu; 
c) cu 75% pentru cea de-a treia cladire in afara celei de la adresa de domiciliu; 
d) cu 100% pentru cea de-a patra cladire si urmatoarele in afara celei de la adresa de domiciliu. 

Nu intra sub incidenta acestor prevederi persoanele fizice care detin in proprietate cladiri dobandite prin succesiune legala. 

In cazul detinerii a doua sau mai multe cladiri in afara celei de la adresa de domiciliu, impozitul majorat se determina in functie de ordinea in care proprietatile au fost dobandite, asa cum rezulta din documentele ce atesta calitatea de proprietar. 

Cand se plateste impozitul? 

Impozitul/taxa pe cladiri se plateste anual, in doua rate egale, pana la datele de 31 martie si 30 septembrie inclusiv. Pentru plata cu anticipatie a impozitului pe cladiri, datorat pentru intregul an de catre contribuabili, pana la data de 31 martie a anului respectiv, se acorda o bonificatie de pana la 10%, stabilita prin hotarare a consiliului local. La nivelul municipiului Bucuresti, aceasta atributie revine Consiliului General al Municipiului Bucuresti. 

Impozitul anual pe cladiri, datorat aceluiasi buget local de catre contribuabili, persoane fizice sau juridice, de pana la 50 lei inclusiv, se plateste integral pana la primul termen de plata. In cazul in care contribuabilul detine in proprietate mai multe cladiri amplasate pe raza aceleiasi unitati administrativ-teritoriale, suma de 50 lei se refera la impozitul pe cladiri cumulat. 


Noutati




CONTACT

          arata mobil
    arata email

Formular contact   Abonare


INFORMATII


CATEGORII OFERTE
IMOBILIARE




               
     
X